آموزش آشپزیآموزشی

طرز تهیه شیرینی مشهدی در خانه

امروز برای شما عزیزان و علاقه مندان به آشپزی طرز تهیه شیرینی بسیار خوشمزه مشهدی رو آماده کرده ایم در ادامه مطلب می توانید طرز تهیه این شیرینی خوشمزه رو یاد بگیرید.

آموزش طرز تهیه شیرینی مشهدی

شیرینی-مشهدی

مواد لازم:

  1. تخم مرغ : ۱ عدد کامل و یا دو زرده
  2. پودر قند : ۱۰۰ گرم
  3. شربت بار : ۶۰ گرم
  4. روغن جامد یا کره : ۳۰۰ گرم
  5. آرد : ۶۰۰ گرم
  6. شیر : ۶۰ گرم
  7. وانیل : مقداری
  8. مارمالاد یا ژله مغزی : به مفدار لازم

طرز تهیه:

روغن جامد و پودر قند را می‌ زنیم تا نرم و پوک شود. به ترتیب شربت، تخم مرغ، شیر، وانیل و در آخر آرد را کم‌کم اضافه نموده و مواد را مخلوط می‌کنیم (نباید مواد را زیاد هم بزنیم) خمیر را در نایلون در یخچال گذاشته تا خنک شود و بتوان آن را قالب زد. بعد خمیر را روی مابین دو نایلون به ضخامت ۲ میل باز کرده و قالب بزنید در سینی فر چیده به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ۱۵۰ درجه بپزید.(البته با توجه به متفاوت بودن حرارت فرها این زمان ممکن است تغییر کند) باید کمی تغییر رنگ دهد. بهد از خنک شدن مابین شیرینی‌ها ژله مغزی گذاشته و رویش را تزیین کنید. با رویه نارگیل و کنجد بوداده خیلی خوشمزه میشه. در ضمن برای چسبیدن مواد به رویه از عسل گرم استفاده کنید.

نکات:

  • خمیر شیرینی مشهدی را نباید زیاد ورز دارد چون روغن می‌اندازد. اگر خمیر شل بود آرد بیشتری اضافه شود تا خمیر به دست نچسبد.
  • در موقع تزیین شیرینی باید به آن دقت کرد اینست که مارمالاد از درز بین دو لایه بیرون نزند چون در اینصورت برداشتن شیرینی باعث چسبو شدن دست خواهد شد.

 

شربت بار:

  1. شکر ۱۰۰ گرم
  2. آب ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری، ۷۵ -۶۰ میلی لیتر (هر قاشق غذاخوری آب ۱۵ میلی لیتر وزن دارد)
  3. نوک کارد جوهر لیمو (اسید سیتریک)
  4. ۱ ق چایخوری عسل در صورت تمایل

شکر و آب روی حرارت گذاشته وقتی جوش آمد نوک کارد جوهر لیمو اضافه کنید، بگذارید تا کمی غلیظ شود، قبل از اینکه رنگ آن تغییر کند حرارت را خاموش می‌کنیم. این شربت در اثر حرارت ممکن است تیره و تلخ شود بنابراین نباید بر روی حرارت زیاد قرار بگیرد می‌توان ۱ ق چایخوری عسل هم اضافه کرد.

بهتر است خمیر قالب زده در داخل فر بنحوی چیده شود که تعداد قطعه‌ها در تمام ردیف‌ها مساوی باشد و نصفی از ردیف‌ها بدون سوراخ و نصف دیگر سوراخ دار باشد.

مواد برای تزئین:

  1. پودر نارگیل
  2. خلال یا بادام خرد شده و بو داده: ۲ ق غ پر
  3. خلال یا پسته خرد شده و بو داده: ۲ ق غ پر
  4. کنجد بو داده: ۳ ق غ
  5. گردو ریز شده و بو داد: ۲ ق غ
  6. مارمالاد توت فرنگی یا سیب یا زردآلو … به دمای محیط رسیده باشه تا راحت بتونید روی شیرینی بمالید.
  7. عسل ۲و۳ ق غ

روش بو دادن بادام و پسته و کنجد و گردو:

سینی فر رو به ۴ قسمت فرضی تقسیم کنید… در هر قسمت یکی از مواد را بریزید که با هم قاطی نشن… در فر داغ شده قرار بدید تا ۵ دقیقه. مواظب باشید نسوزن. همینکه بادام‌ها عسلی رنگ بشن… پسته‌ها و کنجدها و گردوها کمی بوی خامیشون بره یعنی حاضر است.

نیمی از شیرینی‌ها رو جدا کنید… روی صافشون با برس کاملا عسل بمالید، در بادام یا پسته یا کنجد و یا گردو فرو کنید تا به عسل بچسبند. نصفه دیگه هر شیرینی رو بردارید، سمتی که در تماس با سینی فر بوده را مارمالاد بمالید. حالا با هم دو نیمه را جفت کنید، شیرینی‌ها رو در ظرف در دار که کاملا درزاش بسته میشه مرتب بچینید. درش رو محکم ببندید و در جای خشک و تاریک و خنک قرار بدید… میتونید حداقل تا ۱۰ روز استفاده کنید. باید توجه داشت که کره ماندگاری کمتری نسبت به روغن جامد دارد.

برچسب ها

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

بستن